Uuden Vuoden kinkkupiirakka Mummon tapaan
Ainekset:
Perunataikina:
1 dl Mummon muusi perunamuusijauhetta
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia/voita
1 dl vettä
Kinkkutäyte:
150 g kinkkua kuutioina
1 punainen paprika kuutioina
1 punasipuli hienonnettuna
1 prk/150 g ranskankermaa
3 munaa
150 g juustoraastetta
½ tl mustapippurijauhetta
Valmistus:
Valmista ensin perunataikina: mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi rasva niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä sillä välin, kun valmistat täytteen.
Kuutio kinkku ja paprika. Hienonna sipuli. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja mausteet.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Ripottele täyteaineet taikinalle ja kaada kermamunaseos päälle.
Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.