Tipukakku
Ainekset:
Täytekakkupohja:
1 dl Mummon Mielihyvä perunahiutaleet
1 dl vehnäjauho
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhe
Mummon gluteenittomia korppujauhoja vuoan leivitykseen
Täyte:
3 dl vispikermaa
4 Kinder Maxi suklaapatukkaa
omenamehua kostutukseen
Kuorrute:
5 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
0,5 dl sokeria
keltaista elintarvikeväriä
Sokerimassaa tipun koristeluun.
Valmistus:
Muotoile sokerimassasta tipulle jalat, nokka ja siivet kakun leipomista edeltävänä päivänä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon varovasti.
Voitele halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuvuoka ja vuoraa se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 20-25 min. Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Murskaa kinderpatukat pieneksi paloiksi ja lisää vaahdon sekaan. Tarkista maku ja lisä tarvittaessa sokeria.
Kakkupohjan jäähdyttyä, leikkaa kakku kahteen osaan kakkuleikkurilla tai veitsellä. Kostuta kakkupohjaa hieman omenamehulla. Lisää täyte alimmaisen kakkukerroksen päälle ja lisää toinen kakkukerros päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Valmista kuorrute. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Värjää vaahto keltaisella elitarvikevärillä. Pursota vaahto kakun päälle. Lisää tipun koristeet.