Sienipiirakka
Ainekset
Perunataikina:
1 dl Mummon muusi perunamuusijauhetta
3 dl venhnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia tai voita
1 dl vettä
Sienitäyte:
1 tlk sekasieniä paloina tai tuoreita sieniä esim. suppilovahvero, kangassieni, kantarelli.
1 ptk pekoni kuutioita
1 kpl sipuli kuutioina
2 kpl kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
suolaa maun mukaan
½ tl mustapippuria jauheena
Valmistusohjeet
Valmista ensin perunataikina: mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi rasva niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä sillä välin, kun valmistat täytteen.
Kuullota sipulikuutiot pannulla ja lisää pekonikuutiot ja sienet ja paista kevyesti.
Sekoita keskenään ruokakerma, kananmunat ja mausteet.
Kokoa piirakka: painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Ripottele täyteaineet (paistettu seos pannulta ja juustoraaste) vuokaan ja kaada päälle ruokakermaseos.
Kypsennä piirakka 200 asteen lämmössä noin 30 min.