Parsa-vuohenjuustopiirakka
Ainekset:
Perunataikina:
1 dl Mummon muusi perunamuusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita
3 rkl vettä
Täyte:
3 kananmunaa
1 prk (250g) maustamaton tuorejuusto
0,5 dl kermaa (esim. kuohukerma tai ruokakerma)
puolikkaan sitruunan mehu puristettuna
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
500 g vihreää tankoparsaa
200 g vuohenjuustoa
100g kovaa juustoa raastettuna esim. Parmesan
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
Valmista ensin perunataikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi huoneenlämpöinen rasva niiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä viileässä sillä välin, kun valmistat täytteen.
Lisää munat kulhoon ja vatkaa hieman niiden rakennetta rikki. Lisää munien joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, sitruunankuori ja kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
Pese parsat hyvin ja leikkaa kovat tyvet pois. Kuori hieman parsojen vartta. Viipaloi tai murustele vuohenjuusto. Raasta kova juusto.
Kokoa piirakka: painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 26-28cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Kaada muna-kerma-tuorejuusto-seos taikinan päälle. Ripottele juustoraaste seoksen päälle. Lisää parsat ja vuohenjuusto täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.