Mummon suklaa-perunakakku
Ainekset:
70 g / 1 pussi Mielihyvä-perunahiutaleita
200 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
4 keltuaista
3 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl appelsiinimehua
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista
Kuorrute 1:
50 g voita, sulana
½ tl kanelia
½ dl kaakaojauhetta
4½ dl tomusokeria
½ dl kahvia
Kuorrute 2:
1½ dl vispikermaa
170 g tummaa suklaata
Valmistus:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu suklaa, appelsiinimehu ja kahvi yhdessä kuivien aineiden kanssa vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min. Jos käytät gluteenittomia jauhoja, kaada taikina rengasvuokaan.
Tee kuorrute tomusokerista (1) tai suklaasta (2).
Kuorrute 1:
Sekoita kuivat aineet kahvi-voisula seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kuorruta jäähtynyt kakku.
Kuorrute 2:
Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja annan kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaa paloina kuumaan kermaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrute kakun päälle ja jos haluat, koristele esim. appelsiininkuorenpaloilla. Kuorrute jähmettyy pian pinnalta, joten koristele heti.