Mummon pikamunkit
70 g Mummon Mielihyvä perunahiutaleita
1 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 purkki (250g) maitorahkaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
öljyä keittämiseen
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kerma, munat ja rahka keskenään. Yhdistä molemmat sekoitukset ja taikina on valmis.
Anna taikinan saostua muutama minuutti. Kuumenna paistoöljy noin 170-asteiseksi.
Kasta lusikka öljyssä ja pyöräytä sillä taikinasta haluamasi kokoisia palloja. Pudota taikinapallot varovasti kuumaan öljyyn. Paista noin kaksi minuuttia. Liikuttele taikinapalloja öljyssä, jotta ne paistuvat tasaisesti ja saavat kauttaaltaan väriä. Jatka paistamista kaksi minuuttia.
Nosta valmiit munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi ja nauti!
(Ovat parhaimmillaan tuoreena, ei kannata pakastaa.)