Mummon kuppikakut pääsiäiseen
Ihanaiset, mehevät kuppikakut kätkevät sisäänsä persikkaa. Kannattaa kokeilla!
Ainekset:
1 pss (70 g) Mielihyvä perunahiutaleita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl sulatettua voita tai margariinia
2 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2-3 dl persikkaa kuutioina
Valmistus:
Sekoita munat ja sokeri. Lisää rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri-rasva -seokseen.
Lisää persikan palaset varovasti sekoittaen.
Jaa taikina noin 20 muffini/kuppikakkuvuokaan (vuoan koosta riippuen, mutta noin puolilleen) ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Koristele jäähtyneet kuppikakut esim. pursottamalla päälle kermavaahtoa, maustettua rahkaa jne. Voit raastaa valkosuklaata ja tehdä linnunpesän, johon ”muniksi” sopivat esim. kaikenlaiset pienet rakeet.