Lohta ja pestokastiketta
Ainekset
210 g Mummon muusi perunamuusijauhetta
11 dl vettä / 6 dl maitoa ja 6 dl vettä
1 rkl margariinia
2 tl suolaa
Lohifilettä 150 g /henkilö
Öljyä ja voita paistamiseen
Pestokastike
2 dl Oliiviöljyä
2 dl Persiljaa
1/2 Sitruunan mehu
2 rkl Parmesanjuustoa
1 rkl Suolaa
pinjansiemeniä
mustapippuria
Valmistus
Muusi
Sekoita 2 pussillista (yht. 210 g) muusijauhetta kiehautettuun veteen (11 dl vettä tai 6 dl maitoa ja 6 dl vettä). Anna tasaantua hetki. Lisää esimerkiksi voita maun mukaan ja nauti.
Lohi ja pestokastike
Laita öljy tehosekoittimeen. Lisää persiljan lehtiosat joukkoon. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu ja parmesaaniraaste, sekä mausteet. Tarkista maku.
(Voit lisätä lopuksi tehosekoittimeen pinjansiemet ja sekoittaa kastikkeen tasaiseksi).
Paista lohifile voi-öljy seoksessa teflonpannulla noin 6-8 min fileen paksuudesta riippuen. Asettele lautasen pohjalle perunamuusia. Laske päälle kauniin paistovärin omaava lohifile. Laita lohifileen päälle pestokastiketta. Koristele limenlohkoilla ja yrtinoksalla ym.