Keltainen rahkapiirakka
Ainekset:
1pss / 80 g Mummon Mielihyvä perunahiutaleita
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Appelsiinirahkatäyte:
200 g appelsiinirahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Peruna-Muropohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin muna, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Täyte
Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele täytteen päälle persikkaviipaleita. Appelsiinirahkan sijaan voi käyttää maustamatonta rahkaa. Lisää silloin täytteeseen noin 1rkl sitruunan mehua.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Jos pinta saa paistossa liikaa väriä ennen kuin on kypsä, suojaa piirakka foliolla tai laittamalla paiston lopulla uunipelti piirakan yläpuolelle.