Pääsiäisen peruna-suklaakakku
Ainekset
70 g / 1 pussi Mielihyvä-perunahiutaleita
3 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
4 keltuaista
50 g mantelijauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl appelsiinimehua
½ dl kahvijuomaa
4 valkuaista
Suklaakuorrute:
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata
Valmistus:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää sulatettu suklaa, appelsiinimehu ja kahvi yhdessä kuivien aineiden kanssa vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min.
Jos käytät gluteenittomia jauhoja, kaada taikina rengasvuokaan
Suklaakuorrute:
Sulata suklaat vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa, ettei se ole liian juoksevaa. Kaada seos kakun päälle ja levitä varovasti valumaan yli reunojen. Koristele suklaamunilla ja muilla pääsiäismakeisilla.
Kakun voi halutessaan täyttää esimerkiksi myös appelsiinirahkalla.