Joulutortut (gluteeniton)
Ainekset:
1,5 dl Mummon perunahiutaleita
1,5 dl vettä
2 tl psylliumia
200 g pehmeää voita
4 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
Kaulintaan toisena päivänä:
100 g voita
Täyte:
Luumuhilloa.
Valmistus:
Sekoita kylmä vesi perunahiutaleiden ja psylliumin joukkoon. Anna imeytyä.
Lisää voi ja muut aineet.
Nypi tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Notkista kylmä taikina leivinalustalla ja kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Höylää kovasta voista ohuita lastuja juustohöylällä ja peitä puolet taikivalevystä voilastuilla.
Käännä toinen puoli taikinalevyjä voiviipaleiden päälle.
Kaulitse alkuperäiseen kokoon.
Taita kaksin kerroin ja vie peitettynä kylmään noin puoleksi tunniksi.
Toista kaulitseminen ja taittaminen muutaman kerran ja vie aina välillä viileään.
Kaulitse taikina lopuksi noin 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Muotoile tortut ja lisää torttutäyte.
Voitele ja paista tortut 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.