Mummolan raparperipiirakka
Aivan ihastuttava piirakka oman maan ensimmäisistä raaka-aineista!
Ainekset
Pohja
1 dl Mummon Aidot Mielihyvä Perunahiutaleita
1 1/2 dl gluteenittomia tai tavallisia vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1 dl kylmää vettä
Täyte
500 g raparperin paloja
100 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
Valmistusohjeet
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sen jälkeen joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä viileässä noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä raparperin palat pohjan päälle ja kaada vielä täyte palojen päälle.
Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Koristeeksi voit laittaa vaikkapa raparperin kuorta tai syötäviä omenapuun kukkasia!