Mummon valkosuklainen juustokakku
Ainekset:
Pohja:
1 pss Mielihyvä -perunahiutaleita (70g)
1 dl gluteenittomia jauhoja (tai tavallisia jauhoja)
1 1/2 dl sokeria
0,75 dl kermaa
0,75 dl voita sulatettuna
1 tl soodaa
Täyte:
400 g maustamatonta juustoa
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata sulana
1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
Valmistus:
Sekoita sokeri, kerma ja sulatettu voi yhteen. Kaada joukkoon yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. (halkaisija 24 cm)
Sekoita tuorejuusto, sitruunan kuori, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja kaada tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min. Kakun voi peittää leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, mikäli kakun pinta saa liikaa väriä.
Tarjoile kakku jäähtyneenä, kun sen koostumus ja maku on parhaimmillaan.