Mummon suolaiset keksit
(n. 24 kpl)
Ainekset:
1 dl/50 g Mummon Mielihyvä perunahiutaleita
2 dl vehnä -tai gluteenittomia jauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
70 g voita
1/2 dl vettä
1 kananmuna
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet. Lisää pehmennyt voi palasina ja sekoita vatkaimella murumiaseksi seokseksi. Lisää vesi ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi, pistele haarukalla ja leikkaa veitsellä vinoneliöitä tai ota keksejä pienellä kaukkumuotilla.
Paista leivinpaperin päällä pellillä 180 asteisessa uunissa noin 10 min.
Anna jäähtyä pellillä.
Annoksesta tulee kaksi pellillistä keksejä. Säilytä kakut peltirasiassa.
Kalatäyte:
1 purkki (100 g) maustamaton tuorejuusto
1 dl kermaa vaahdotettuna
100 g kylmäsavulohta pieninä kuutioina
1 rkl kuivattua tilliä
pari tippaa sitruunan mehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään, pursota tahna keksien päälle ja koristele tillillä.
Lihatäyte:
1 prk savuporo tuorejuusto
1 dl kermaa vaahdotettuna
1/2 dl persiljasilppua tai 1 rkl kuivattua persiljaa.
ripaus mustapippuria
Sekoita aineksetkeskenään. Pursota kakkujen päälle ja korisele persiljalla.