Mummon Pääsiäiskeksit
Ainekset:
(noin 20 kpl)
Vaaleat keksit
50 g Mummon mielihyvä perunahiutaleita
noin 2 dl vehnä – tai gluteenittomia jauhoja100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Suklaakeksit
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
50 g Mummon mielihyvä perunahiutaleita
noin 1½ dl vehnä – tai gluteenittomia jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrute
noin 2 dl tomusokeria
noin 2 rkl vettä
tippa elintarvikeväriä
Valmistus:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikinan voi antaa levähtää kylmässä jonkin aikaa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohueksi ja ota pikkuleipiä esim. tipu- tai pupu- muotilla. Paista leivinpaperin päällä pellillä 180 asteessa noin 10. Anna jäähtyä pellillä.
Koristele sokerivesikuorrutteella.