Mummon Mantelikakku
Ainekset:
1 dl Mummon muusijauhetta
100 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonjauho)
1½ tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1½ dl kermaa
½ sitruunan raastettu kuori
Suklaakuorrute:
1 dl vispikermaa
120 g suklaata
noin 50 g valkosuklaata
Valmistus:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan.
Lisää sitruunankuori. Kaada taikina pitkän malliseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 50 min.
Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan, Kuumenna ja anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Nosta pois liedeltä ja lisää suklaa paloina kuumaan kermaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrute kakun päälle.
Anna kuorrutteen jäähtyä ja kovettua vähän aikaa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Laita sulanut suklaa pursotin- tai muovipussiin ja anna sen jäähtyä hetki.
Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota valkosuklaa kakun päälle.
Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.