Mummon rapeat mielihyväset
Ainekset
130 g sokeria
80 g kermaa (saa olla hapanta)
70 g sulatettua voita
80 g / 1 pussi Mielihyvä-perunahiutaleita
50 g gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Voit myös lisätä taikinaan hedelmäpaloja, suklaata jne.
Valmistus
Sekoita sokeri, kerma ja sulatettu voi yhteen. Kaada joukkoon yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja taputtele ne jauhojen avulla leivinpaperin päälle pellille.
Paista 175 asteessa noin 10 min, vaalean ruskeiksi.
Paistettaessa kakut leviävät pellillä, joten kakkujen väliin on hyvä jättää reilusti tilaa. Anna kypsien kakkujen jäähtyä pellillä ja säilytä suljetussa peltirasiassa.