Kermainen purjoperunasosekeitto

  • 4 annosta
  • Gluteeniton
  • keitto
  • Mummon muusi
  • purjo
Kermainen purjoperunasosekeitto

Ainekset

1 pss Mummon perunamuusijauhetta
1,25 l vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl voita
1 keltasipuli kuutioina
150 g purjoa suikaleina
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 ½ tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
pekonia keiton päälle

Valmistusohjeet

Kuullota sipulit kattilassa vähässä rasvassa. Lisää n. puolet vedestä ja hauduta 10 min.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä ja kiehauta. Sekoita joukkoon muusijauhe ja anna saostua. Lisää lopuksi tuorejuusto ja mausteet sekä kerma. Kiehauta  ja tarkista maku.

Ruskista keiton pintaan ripoteltava pekoni pannulla.
Tarjoile salaatin ja leivän kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Mummon muusi 210 g (2 x 105 g)Mummon muusi 420 g (4 x 105 g)

Lisää kiinnostavia reseptejä

Start typing and press Enter to search