Tomaattinen lohikeitto
Ainekset
1 sipuli
1 pieni fenkoli (noin 100g)
1 pss Mummon Aidot Hetivalmiit Keittoperunoita
1 suolakurkku
400 g lohi- tai kirjolohifilettä
1/2 dl hienonnettua tilliä
2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
5 dl vettä
5 dl tomaattimehua
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
Valmistus
Leikkaa sipuli, fenkoli ja suolakurkku kuutioiksi. Poista lohesta nahka ja paloittele lohi. Hienonna tilli.
Kuullota ja pehmennä sipuli ja fenkoli margariinissa tai öljyssä. Lisää vesi ja tomaattimehu. Kuumenna kiehuvaksi, lisää keittoperunat ja anna kiehua noin 4 minuuttia. Lisää lohi, suolakurkku ja mausteet.
Kuumenna ja anna hautua vielä muutama minuutti, kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele tillillä.