Peruna-kikhernesosekeitto
Ainekset:
n. 4 annosta
1 pss (105 g) Mummon perunamuusijauhe
1 ltk kikherne (380 g / 230 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljy
1 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
suolaa tarpeen mukaan
Valmistus:
Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulit. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Sekoita joukkoon muusijauhe ja anna saostua keskilämmöllä. Lisää kikherneet ja anna keittyä muutama minuuttia. Soseuta.
Lisää mustapippuri ja kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile esim. raejuuston ja paahdettujen ruisleipätikkujen kanssa.