Aprikoosin makuinen pääsiäiskakku
Ainekset:
1 dl Mummon muusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonjauho)
100 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl mantelijauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1½ dl kermaa
Tuorejuustotäyte:
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 100 g aprikoosimarmeladia
Valmistus:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 50 min. Pitkänomainen vuoka on suositeltavin.
Tarjoa sellaisenaan tai täytä ja kuorruta tuorejuustotäytteellä.
Täyttämistä varten kakku on hyvä valmistaa edellisenä päivänä.
Täytteen valmistaminen:
Vatkaa kermaa vaahdoksi. Sekoita marmeladi tuorejuuston joukkoon ja lisää lopuksi vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotinpussiin.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen. Nosta alimmainen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta hieman vedellä, johon on sekoitettu ruokalusikallinen aprikoosimarmeladia. Pursota päälle reilusti täytettä. Nosta päälle varovasti toinen kakkukerros, jonka olet ensin kostuttanut leikkauspinnasta.
Pursota loput täytteestä kakun päälle ja koristele esim. suklaamunilla tai muilla pääsiäiskarkeilla.