Murupiirakka puolukasta ja omenasta
Ainekset:
(noin 28 cm piirakkavuoka)
1 pussi Mummon Muusi -jauhetta, ota erilleen 2 rkl muruseosta varten
2 dl gluteeniton jauho
150g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
Piirakan päälle:
1 omena pieninä kuutioina
1 pussi (200g) Mummon luomupuolukoita
¾ dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoja
Muruseos piirakan päälle:
noin 20 g voita
2 rkl muusijauhetta
2 rkl gluteenittomia jauhoja
2 rkl sokeria
Valmistus:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet.
Lisää kananmunat ja lopuksi yhdistetyt kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada piirakkapohjan päälle.
Nypi muruseosainekset muruiksi ja ripottele täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 min.