Mummon Kinuskikeksit
Ainekset:
50g Mummon mielihyvä perunahiutaleita
2 dl vehnä- tai gluteenittomia jauhoja
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
Kinuskitäyte:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
½ sokeria
Kuorrute:
noin 2 dl tomusokeria
noin 2 rkl vettä
halutessasi tippa elintarvikeväriä
Valmistus:
Tee ensin kinuskitäyte. Kaada kerma ja sokerit kattilaan.
Anna kiehua pienellä lämmöllä sekoittaen noin 20 min. Nosta kattila jäähtymään. Kinuski sakenee vielä jäähtyessään.
Tee sitten keksit.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikinan voi antaa levähtää kylmässä jonkin aikaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohueksi levyksi ja ota pikkuleipiä pyöreällä muotilla. Paista leivinpaperin päällä pellillä 180 asteessa noin 10. Anna jäähtyä pellillä.
Täytä pikkuleivät kinuskitäytteellä ja koristele sokerivesikuorrutteella.