Mummon mehevä perunalimppu
(3 pientä limppua)
Ainekset:
70 g ( 1 pss) Mummon Mielihyvä perunahiutaletta
5 dl vettä
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl anista
2 1/2 dl ruisjauhoja
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 dl voita tai öljyä
n. 1 dl jauhoja leipomiseen
Valmistus:
Sekoita lämpimään (+42 astetta) veteen siirappi, suola, jauhettu anis, perunahiutaleet ja ruisjauhot, jonka joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.
Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa.
Lisää voi/öljy loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota lämpimässä.
Leivo taikinasta 2-3 pyöreää tai pitkänomaista leipää ja anna kohota hyvin peitettynä.
Voitele vedellä ja koristele halutessa aniksella.
Pistele leivät ja paista monitoimiuunissa 160 asteessa noin 25 minuuttia tai tavallisessa
uunissa 180 asteessa n. 25-30 minuuttia.