Mummon pehmeä pannuleipä
Ainekset:
1 pss Mummon Mielihyvä -perunahiutaleita (70 g)
5 dl vettä
1 1/2 rkl sokeria
1/2 dl voisulaa
1 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
2 rkl öljyä
Valmistus:
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen perunahiutaleet, sokeri ja suola. Lisää voi sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Taikinasta tulee melko paksua, mutta se löystyy jonkin verran kohotessaan. Halutessa osan jauhoista voi lisätä vasta leivontavaiheessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.
Levitä kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota vielä vähän aikaa. Painele kohonneen taikinan pinnalle esim. oliivin ja kirsikkatomaatin puolikkaita tai valkosipulinkynsiä.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja öljyä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta saa vaalean ruskean värin.