Kermainen purjoperunasosekeitto
Ainekset
1 pss Mummon perunamuusijauhetta
1,25 l vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl voita
1 keltasipuli kuutioina
150 g purjoa suikaleina
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 ½ tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
pekonia keiton päälle
Valmistusohjeet
Kuullota sipulit kattilassa vähässä rasvassa. Lisää n. puolet vedestä ja hauduta 10 min.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput vedestä ja kiehauta. Sekoita joukkoon muusijauhe ja anna saostua. Lisää lopuksi tuorejuusto ja mausteet sekä kerma. Kiehauta ja tarkista maku.
Ruskista keiton pintaan ripoteltava pekoni pannulla.
Tarjoile salaatin ja leivän kera.